Beter leefklimaat in steden en extra voordelen voor bestuurders van BMW plug-in hybrides.

Nieuwe BMW ‘eDrive Zone’ functie en digitale BMW service ‘BMW points’ promoten emissievrij rijden in milieuzones en bieden gebruikers extra kostenvoordelen.

Met de introductie van de vierde generatie BMW plug-in hybride modellen komen binnenkort nieuwe functies beschikbaar, die elektrisch rijden over grotere afstanden in steden zullen stimuleren. Het gaat om een eDrive Zone functie en BMW Points. De BMW Group brengt expertise op het gebied van eDrive technologie en digitalisering samen om zo emissievrij en geruisloos rijden in steden te bevorderen. De vandaag op #NEXTGen, het nieuwe communicatieplatform van de BMW Group, gepresenteerde nieuwste innovaties maken het voor de bestuurders van BMW plug-in hybride modellen mogelijk om actief bij te dragen aan een beter leefklimaat in stedelijke gebieden. Gebruikers kunnen ook profiteren van aantrekkelijke premies en kunnen de competitie aan gaan met andere bestuurders van BMW plug-in hybride modellen.

eDrive Zone functie bevordert emissievrij rijden in milieuzones.
Steeds meer steden willen het leefklimaat aantrekkelijker maken voor inwoners en voeren daarom toegangsbeperkingen voor voertuigen met verbrandingsmotor in. Met het oog hierop breidt de BMW Group de gebruiksmogelijkheden met plug-in hybride modellen consequent verder uit, zoals met de eDrive Zone functie. Als steden milieuzones voor alleen emissievrij rijden invoeren kunnen deze in de toekomst automatisch worden herkend door middel van geo-fencing technologie. Bij het binnenrijden van de zone schakelt de BMW dan automatisch over naar de volledig elektrische rijmodus. Dit betekent dat er gegarandeerd optimaal gebruik wordt gemaakt van het potentieel dat plug-in hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. Deze nieuwe functie is een belangrijke extra impuls om met plug-in hybride voertuigen emissies in de stad te verminderen. Een grotere, puur elektrisch afgelegde afstand betekent ook een hogere efficiëntie en lagere gebruikskosten voor de klant. Dit geldt in het bijzonder voor stadsverkeer, waar elektrische aandrijving consequent een hogere mate van efficiëntie bereikt dan die met een benzine- of dieselmotor. De functie BMW eDrive Zone zal vanaf 2020 standaarduitrusting zijn voor BMW plug-in hybride modellen.

Verzamelen en besteden van elektrische bonuspunten met BMW Points.
Aanvullend op de BMW eDrive Zone functie stimuleert de BMW Group elektrisch rijden in plug-in hybride modellen met een nieuwe digitale service genaamd BMW Points. Via de BMW Points App zijn punten te verdienen voor bestuurders die het meeste uit hun elektrische aandrijving halen. Elektrisch afgelegde kilometers worden beloond. Ook het opladen van de hoogvoltage-accu levert BMW Points op. Op deze manier worden bestuurders aangemoedigd om zo vaak mogelijk de voorkeur te geven aan elektrisch rijden – niet alleen gebaseerd op milieubewustzijn, maar ook vanuit een gevoel voor competitie. Door het verzamelen van punten kunnen deelnemers gebruik maken van gratis laadvolumes bij CHARGE NOW; op de middellange termijn zal BMW Points ook gelden voor de producten van de merken SHARE NOW en PARK NOW, evenals voor diensten in de BMW ConnectedDrive Store. De digitale service BMW Points komt vanaf 2020 via de BMW ConnectedDrive Store beschikbaar voor BMW plug-in hybride modellen met eDrive Zone technologie.

Baanbrekende inzichten voor eDrive Zone functie en BMW Points afgeleid van proefproject in Rotterdam.
De eerste praktijktest na de brainstormfase voor de nieuwe BMW eDrive Zone functie en de digitale service BMW Points was het proefproject ‘Electric City Drive’, uitgevoerd door de BMW Group in samenwerking met de stad Rotterdam en de daar gevestigde Erasmus Universiteit. In 2018 zijn in Rotterdam de nodige onderzoeken uitgevoerd om te bepalen of het mogelijk is om elektrisch rijden met plug-in hybride voertuigen aan te moedigen door ze binnenstedelijke gebieden te laten herkennen en het aanbieden van een app die op een leuke manier aanzet tot regelmatig opladen. Het doel was om gebruikers vaker gebruik te laten maken van de elektrische modus van hun auto’s.

Zo’n 50 vrijwillige plug-in hybride bestuurders uit de regio van Rotterdam kregen hiervoor een speciaal ontwikkelde app aangereikt. Zodra zij deze hadden geïnstalleerd op hun smartphone en hadden gekoppeld aan hun auto, kregen zijn op de display in hun auto een melding als zij de vastgestelde eDrive Zone in het stadscentrum van Rotterdam binnenreden – samen met een verzoek om het aandrijfsysteem van hun plug-in hybride in de volledig elektrische rijmodus te zetten. Over een periode van drie maanden is deze praktijktest gedaan en werd onderzocht in welke mate de deelnemers hun aandeel elektrisch rijden vergrootten.

Een betaversie van de BMW Points App maakte het voor hun mogelijk om hun vorderingen te monitoren, te vergelijken met die van andere deelnemers, aan competities deel te nemen en punten te verzamelen. Het belangrijkste inzicht was dat bestuurders van plug-in hybride auto’s 90 procent van alle kilometers binnen de Rotterdam eDrive Zone in elektrische modus aflegden wanneer zij hun app hadden verbonden met hun auto. De technologie die bij het proefproject werd gebruikt inspireerde tot verdere ontwikkeling van de BMW eDrive Zone functie en BMW Points. Beide komen nu binnenkort beschikbaar voor de nieuwe generatie BMW plug-in hybride modellen.

BMW plug-in hybride modellen bieden al lang aanzienlijke voordelen in vergelijking met modellen met traditionele aandrijving:

Verbeterd leefklimaat: door het activeren van de elektrische rijmodus dragen gebruikers bij aan het reduceren van emissies en verkeerslawaai in steden.
Besparingen: elektrisch rijden in de stad kost minder dan rijden op benzine of diesel als de auto thuis of op het werk wordt opgeladen.
Altijd op de juiste temperatuur bij het instappen: voor te programmeren verwarming en airconditioning zijn standaard.
Remmen is een voordeel: de accu wordt opgeladen wanneer de remmen worden geactiveerd. Bij conventionele auto’s zorgt remmen slechts voor warmte en meer remslijtage.
Het beste van twee werelden: plug-in hybride auto’s bieden elektrisch rijplezier in de stad en het vermaarde BMW rijplezier op lange afstanden.
Toekomstbestendig: aangezien plug-in hybride s in staat zijn om emissievrij te rijden kunnen bestuurders toegang krijgen tot vele milieuzones en profiteren van parkeervoordelen en besparingen op tolwegen.