De eerste BMW 2 Serie Gran Coupé

THE 2

Nog niet eens zichtbaar en toch al ver vooruit: in november 2019 vindt de wereldpremière van de allereerste BMW 2 Serie Gran Coupé plaats op de Los Angeles Auto Show. De sportief-elegante vierdeurs heeft alles om het in 2012 begonnen succesverhaal van de BMW Gran Coupé in de compacte klasse voort te zetten. Expressief design en excellente rijdynamiek zijn kenmerkende karaktertrekken. En hij is ideaal voor dagelijks gebruik. Aansluitend bij een moderne, stedelijke levensstijl van de inzittenden biedt de BMW bovendien de nieuwste innovaties en technologieën op het gebied van bediening, assistentiesystemen, connectiviteit en communicatie. Ontdek nu al de eerste informatie over en beelden van de highlights van de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé – en blijf op de hoogte tot de wereldwijde marktintroductie in het voorjaar van 2020.

BMW 2 Serie Gran Coupe

HET DESIGN

VAN DE NIEUWE BMW 2 SERIE GRAN COUPÉ.

Een esthetisch statement: de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé legt als dynamische vierdeurs de nadruk op individualiteit en emotionaliteit in het compacte premiumsegment. Een design dat inspeelt op het gevoel gaat samen met elegante sportiviteit en de nieuwste systemen voor communicatie en bestuurdersassistentie. De BMW 2 Serie Gran Coupé is gemaakt om uit elke rit het meeste te halen.

BMW 2 Serie Gran Coupe 02

DE RIJDYNAMIEK

VAN DE NIEUWE BMW 2 SERIE GRAN COUPÉ.

Volledig gericht op rijplezier: de nieuwe BMW 2 Serie Gran Coupé zet nieuwe maatstaven op het gebied van rijdynamiek in de compacte klasse. Innovatieve technologie, zoals de M TwinPower Turbo benzinemotor in de BMW M235i xDrive, een perfect afgestemd onderstel en het lichte, directe stuurgedrag, zorgen in iedere situatie voor maximale wendbaarheid. De rijbeleving is naar wens aan te passen met verschillende rijprogramma’s. Behalve de sterke carrosserie heeft ook de standaard ARB-technologie (Actornahe Radschlupfbegrenzung) een belangrijke stabiliserende functie. Die onderdrukt het doorslippen van de voorwielen. ARB-technologie is een in het motormanagement geïntegreerde anti-doorslipregeling. Door de kortere lijnen in de regelelektronica wordt de informatie drie keer zo snel doorgegeven en verwerkt. Voor de bestuurder voelt het alsof het systeem tot wel tien keer sneller reageert. In nauwe samenwerking met het rijstabiliteitssysteem DSC reduceert ARB voelbaar de neiging tot onderstuur bij accelereren. Een andere innovatieve rijdynamische functie van de BMW 2 Serie Gran Coupé is de standaard BMW Performance Control: deze verdeelt in bochten de aandrijfkrachten en vergroot daarmee de wendbaarheid en stabiliteit van de auto. Al voordat de limiet wordt bereikt, doet het systeem gerichte, subtiele remingrepen op de wielen aan de binnenzijde van de bocht en zorgt zo voor een neutraal bochtengedrag.