De nieuwe BMW 8 Serie

Compromisloos Krachtig. Nu vernieuwd.

Met onder meer opvallende aanpassingen aan het exterieur- en interieurdesign heeft BMW zijn luxe sportauto’s op talrijke punten verder ontwikkeld. Meer dan ooit belichaamt de BMW 8 Serie de passie voor inspirerende prestaties en exclusieve stijl.

De vernieuwde voorzijde geeft de BMW 8 Serie modellen een dynamische en elegante uitstraling. Alle modellen – de nieuwe BMW 8 Serie Coupé*, BMW 8 Serie Cabrio* en BMW 8 Serie Gran Coupé* – zijn nu standaard voorzien van het M Sportpakket met onder meer aerodynamisch geoptimaliseerde exterieurdelen in carrosseriekleur, 19 inch lichtmetalen M wielen (achter breder) in Dubbelspaak styling en het M Sportremsysteem met blauwe remklauwen.

Iconic Glow

Vanaf nu standaard

De BMW ‘Iconic Glow’ nierengrille is standaard voor alle modellen en zorgt voor een bijzonder expressief exterieuraccent. Ook zijn er vier nieuwe carrosseriekleuren: Skyscraper Grey metallic, San Remo Grün metallic, M Portimao Blau metallic en
BMW Individual Frozen Tansanite Blue. De nieuwe BMW 8 Serie modellen zijn ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van BMW M GmbH leverbaar met het historische BMW Motorsport logo.

BMW 8 Serie LCI 2022 - Carrosserievarianten

drie carrosserievarianten

De nieuwe BMW 8 Serie geeft een emotionele boost aan het segment van de luxe sportauto’s. Er is keus uit drie individuele karakters, ieder met zijn eigen fascinerende combinatie van sportieve flair en luxe. De BMW 8 Serie Coupé belichaamt de klassieke tweedeurs coupé en volgt met elegante lijnen en dynamische rijeigenschappen nadrukkelijk de traditie van het legendarische merk. De BMW 8 Serie Coupé is parallel aan de BMW M8 GTE raceauto ontwikkeld.

De BMW 8 Serie Cabrio combineert sportieve prestaties met maximale exclusiviteit en het plezier van open rijden. De klassieke stoffen cabriokap opent en sluit met een druk op de knop volledig automatisch in 15 seconden.

De BMW 8 Serie Gran Coupé maakt de serie compleet met een voertuigconcept dat de kenmerkende dynamische prestaties van een BMW combineert met ruimte en comfort voor lange afstanden. Voor een sportauto biedt de vierdeurs BMW 8 Serie Gran Coupé ook achterin bijzonder veel comfort en vormt daarmee een uitzonderlijk aanbod in het luxesegment. Het is de enige in het segment die direct is afgeleid van een tweedeurs sportauto – de BMW 8 Serie Coupé – en dat uit zich in uitzonderlijke rijprestaties.

* Het brandstofverbruik van de nieuwe BMW 8 Serie bedraagt gemiddeld 6,2–11,6 l/100 km en de CO2 emissie gemiddeld 163–264 g/km. Deze waarden zijn vastgesteld volgens de WLTP cyclus. Alle cijfers met betrekking tot prestaties, verbruik en emissies zijn voorlopige cijfers.