Elektrisch aangedreven rijplezier in het luxury performance-segment:

de plug-in hybridemodellen van de nieuwe BMW 7 Serie.

BMW presenteert een bijzonder eigentijdse en technologisch geavanceerde vorm van automobiele luxe. De nieuwe plug-in hybridemodellen van de BMW 7 Serie zijn klaar voor de showroomintroductie op 30 maart 2019. Naast het sportieve karakter, het reiscomfort en de aangename ambiance, biedt de nieuwe plug-in hybride BMW 7 Serie een hoge mate van efficiency en de mogelijkheid om volledig elektrisch aangedreven, lokaal emissievrij en vrijwel geruisloos te rijden.

Deze toekomstgerichte rijervaring is in het luxury performance-segment leverbaar in drie varianten: de BMW 745e, de verlengde BMW 745Le en de BMW 745Le xDrive met de verlengde wielbasis en intelligente vierwielaandrijving. Het plug-in hybridesysteem omvat een zescilinder-in-lijn benzinemotor en een nog geavanceerdere hoogspanningsbatterij met vergrote capaciteit. De vooruitgang ten opzichte van het voorgaande model wordt weerspiegeld door het verder toegenomen vermogen en koppel en de verbeterde cijfers voor de elektrische actieradius, het brandstofverbruik en de CO2-emissie.

Nieuwe aandrijftechnologie.
Met de nieuwe aandrijftechnologie hebben de BMW 745e, de BMW 745Le en de BMW 745Le xDrive meer dan ooit het typerende karakter van de luxesedan. Het plug-in hybridesysteem omvat een zescilinder-in-lijn benzinemotor uit de huidige BMW EfficientDynamics motorenfamilie, die speciaal voor dit model is aangepast om een maximumvermogen te leveren van 210 kW (286 pk) en soepel hoge toerentallen te draaien. Verder omvat de aandrijflijn een elektromotor met een nominaal vermogen van 83 kW (113 pk) en een nominaal koppel van 265 Nm. De nieuwe lithium-ion-batterij bevat de allernieuwste batterijtechnologie en een grotere opslagcapaciteit.

De eveneens verder ontwikkelde aandrijfelektronica bevat intelligente energiemanagement voor een nauwkeurig aangestuurde interactie tussen de twee krachtbronnen en – met geactiveerde preview-functie – efficiënte elektrische aandrijving op de delen van de route die emissievrij moeten worden afgelegd. Dankzij de sterkere elektrische ondersteuning is niet alleen de efficiency vergroot, maar zijn ook de dynamische prestaties verder verbeterd – wat merkbaar is aan de zeer alerte reacties van de motor op het gaspedaal.

Als de Driving Experience Control in SPORT-modus staat, is een gecombineerd vermogen van 290 kW (394 pk) beschikbaar. Voor een bijzonder krachtige acceleratie vanuit stilstand is het zelfs mogelijk om het maximale systeemkoppel van 600 Nm aan te spreken.

Verbeterde acceleratie.
Het nieuwe aandrijfsysteem geeft de nieuwe plug-in hybride BMW 7 Serie een nog groter acceleratievermogen: de nieuwe BMW 745e accelereert in 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u; de nieuwe BMW 745Le heeft daar 5,3 seconden voor nodig en de nieuwe BMW 745Le xDrive bereikt de 100 km/u vanuit stilstand in slechts 5,1 seconden. De topsnelheid voor alle drie versies is elektronisch begrensd op 250 km/u.

Grotere elektrische actieradius. Minder brandstofverbruik en emissies.
De nieuwe hoogspanningsbatterij in de plug-in hybridemodellen van de BMW 7 Serie heeft nu een brutocapaciteit van 12,0 kWh. De toegenomen opslagcapaciteit van de lithium-ion-batterij maakt het mogelijk om méér volledig elektrisch, lokaal emissievrij en vrijwel geruisloos te rijden, tot ver buiten de stedelijke omgeving. In HYBRID-modus kunnen de nieuwe BMW 745e, BMW 745Le en BMW 745Le xDrive tot snelheden van 110 km/u volledig elektrisch rijden – 20 km/u sneller dan voorgaande modellen. De verbrandingsmotor schakelt pas bij hogere snelheden bij. In ELECTRIC-modus is het vermogen van de elektromotor voldoende voor een snelheid van 140 km/u.

De elektrische actieradius van de nieuwe BMW 745e ligt tussen 54 en 58 kilometer*; de BMW 745Le komt 52 tot 55 kilometer* ver en de BMW 745Le xDrive haalt 50 tot 54 kilometer*. Het brandstofverbruik en de emissies van de BMW 7 Serie met plug-in hybride aandrijflijn zijn eveneens verder verbeterd. Voor de BMW 745e bedraagt het gecombineerde verbruik 2,1-2,3 l/100 km*, het gecombineerde energieverbruik 15,1-15,6 kWh/100 km* en de CO2-emissie 48-52 g/km*. De waarden voor de BMW 745Le zijn 2,2-2,3 l/100 km*, 15,6-15,7 kWh/100 km* en 50-53 g CO2/km* en die van de BMW 745Le xDrive zijn 2,3-2,6 l/100 km*, 15,8-16,3 kWh/100 km* en 52-59 g CO2/km*.

Geïntegreerde elektromotor.
De elektromotor van de plug-in hybridemodellen is geïntegreerd in de 8-traps Steptronic automaat. Wanneer de bestuurder remt of het gas loslaat, fungeert de elektromotor als generator, die energie terugwint en de hoogspanningsbatterij bijlaadt. De lithium-ion-batterij voorziet ook het boordnetwerk van stroom. Ook kan de energie worden gebruikt om de standaard hulp-airconditioningsysteem te laten werken.

De hoogspanningsbatterij is onder de achterbank gemonteerd en de 46 liter grote brandstoftank bevindt zich boven de achteras. Dit betekent dat de bagageruimte van de plug-in hybridemodellen slechts beperkt is afgenomen. Bovendien kan het bagagevolume van 420 liter worden vergroot dankzij de standaard neerklapbare achterbankleuningen (40:20:40).

Drie elektrische modi.
De voertuiginstellingen en de gewenste modus van de aandrijflijn zijn te selecteren met een druk op een knop van het gecombineerde bedieningspaneel in de middenconsole. Hier biedt de Driving Experience Control keuze uit de modi SPORT – voor bijzonder dynamische instellingen – en ADAPTIVE voor instellingen gericht op de rijstijl van de bestuurder en de omstandigheden. Verder zijn er drie elektrische modi: HYBRID, ELECTRIC en BATTERY CONTROL. De HYBRID-modus is de standaardinstelling en activeert een uitgebalanceerde afstelling en geoptimaliseerde interactie tussen de verbrandingsmotor en de elektromotor. Twee keer op de HYBRID-knop drukken activeert deze modus in een versie met geoptimaliseerde efficiency: HYBRID ECO PRO. Deze modus helpt het verlagen van het brandstofverbruik. De functie Coasting is een van de factoren die hieraan bijdraagt. Elektrische ondersteuning is alleen beschikbaar voor kick-downmanoeuvres.

Het is via het iDrive menu ook mogelijk om de ELECTRIC-modus als standaardinstelling te kiezen om volledig elektrisch te rijden. In deze modus waarschuwt de auto voetgangers met een kenmerkend akoestisch signaal, dat speciaal is gecreëerd voor geëlektrificeerde BMW modellen. Het geluid waarschuwt bij lage snelheden voor de naderende BMW zonder het akoestische comfort van de inzittenden te verstoren.

Energie (op)sparen.
In SPORT-modus wordt de elektromotor niet op zichzelf gebruikt, maar uitsluitend als ondersteuning van de verbrandingsmotor. De modus BATTERY CONTROL handhaaft de laadstatus van de hoogspanningsbatterij op een niveau dat de bestuurder heeft ingesteld. Wanneer bijvoorbeeld op de snelweg wordt gereden, kan energie worden gespaard en de energiereserve vergroot voor later emissievrij rijden in de stad, bijvoorbeeld.

Duidelijk weergegeven informatie.
De gekozen modus wordt weergegeven op het nieuw ontworpen instrumentenpaneel, eenvoudig en duidelijk herkenbaar door de bijbehorende kleur. Elektrisch rijden wordt verder eenvoudig weergegeven door blauw gemarkeerde delen in de snelheidsmeter en op de vermogensweergave-/krachtmeter. Die toont ook duidelijk de ingestelde startsnelheid voor de verbrandingsmotor en de vermogens- en snelheidslimieten die van toepassing zijn op elektrisch rijden.

Als de hoogspanningsbatterij wordt opgeladen, dan ziet de bestuurder de relevante informatie op het instrumentenpaneel, zoals laadniveau en -duur, laadstroom, actuele elektrische actieradius, de vertrektijd en het gekozen conditioneringsniveau. Deze informatie is ook buiten de auto duidelijk zichtbaar.

Optionele uitrusting.
Met Design Pure Excellence en het M Sportpakket zijn de BMW 745e, de BMW 745Le en de BMW 745Le xDrive verder te individualiseren. Ook alle rijassistentiesystemen zijn leverbaar, net als de volledige reeks opties om het comfort verder te verhogen en alle onderstelsystemen voor de nieuwe BMW 7 Serie (met uitzondering van de optie Executive Drive Pro).

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.
*Alle verbruiks-, emissie-, prestatie- en actieradiuscijfers onder voorbehoud.

Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 7 Serie met plug-in hybride aandrijflijn varieert tussen de 2,1 en 2,5 l/100 km, het energieverbruik tussen 15,1 en 16,2 kWh/100 km en de gemiddelde CO₂-emissie varieert tussen de 48 en 57 g/km, afhankelijk van de versie. Data op basis van peildatum [01-03-2019].