Showroomintroductie BMW iX en BMW 4 Serie Gran Coupé

Zaterdag 13 november

Na een aantal virtuele showroomintroducties zijn we ontzettend verheugd om eindelijk weer een showroomintroductie in het écht te doen. En niet zo maar een: Zaterdag 13 november a.s. introduceren we zowel de revolutionaire BMW iX als de nieuwe BMW 4 Serie Gran Coupé in onze showrooms in Heerlen en Maastricht. 

BMW iX

Ontstaan uit een visie

 • BMW Live Cockpit Plus met BMW Curved Display
 • BMW xDrive vierwielaandrijving
 • Warmtepomp voor extra efficiency en preconditioning van de accu en het interieur
 • Active Park Distance Control en achteruitrijcamera
 • 326 pk tot 523 pk
 • Actieradius tot 617 km*

De nieuwe BMW iX is leverbaar v.a. € 86.996,- of als Full Operational Lease v.a. € 1.157,- p.mnd.**

BMW 4 Serie Gran Coupé

Met hoofdletter 4.

 • BMW Intelligent Personal Assistant
 • BMW Connected Pack Professional
 • BMW Live Cockpit Plus met een 10,25 inch touchscreen
 • Te bedienen via de my BMW app
 • BMW Digital Key
 • 184 pk tot 374 pk

De BMW 4 Serie Gran Coupé is leverbaar v.a. € 55.587,- of als Full Operational Lease v.a. € 826,- p.mnd.**

 

Duurzaamheid bij BMW

BMW is al jaren de duurzaamste autofabrikant ter wereld. Het is zelfs de enige fabrikant die altijd in de door Dow Jones gepubliceerde duurzaamheidsindex prijkt, en daarin bovendien elke keer tot de leiders behoort.

Maar de duurzaamste zijn, zo benadrukt BMW alsmaar weer, is niet genoeg. BMW wil vooral nog veel duurzamer worden!

TOELEVERING
PRODUCTIE
GEBRUIK

TOELEVERING

Om tijdens de toeleveringsfase de CO2 uitstoot per voertuig te reduceren met 20%, is het belangrijk dat niet alleen BMW Group duurzaam te werk gaat, maar ook de 12.000 leveranciers. Daarom werkt BMW Group samen met zijn leveranciers aan de meest duurzame supply chain in de industrie waarbij de impact verder gaat dan alleen BMW.


BMW Group eist van zijn batterijcelfabrikanten dat er voor de productie van batterijen uitsluitend groene stroom wordt gebruikt. Deze eis alleen al zorgt in 2030 voor een CO2-besparing ter grootte van de jaarlijkse uitstoot van de stad München.


Bovendien is er een deal gesloten met Emirates Global Aluminium voor de levering van 43.000 ton aluminium in 2021. Dit aluminium wordt geproduceerd met zonne-energie en dekt bijna de helft van de jaarlijkse behoefte van de lichtmetaalgieterij in fabriek Landshut. Tot 2030 wordt hiermee +/- 2,5 miljoen ton CO2 bespaard.

PRODUCTIE

In de komende 10 jaar gaat BMW Group 80% minder CO2 uitstoten bij de productie van voertuigen. Sinds 2017 komt de energie van BMW Group fabrieken in Europa van hernieuwbare bronnen. Vanaf 2021 beschikken alle 31 BMW Group fabrieken wereldwijd over ingekochte hernieuwbare stroom en worden alle BMW modellen CO2-neutraal geas­sembleerd.

De resterende CO2-emissie van de productie wereldwijd wordt gecompenseerd met de juiste, hoogwaardige cer­tificaten, die gefaseerd worden afgebouwd. Met als doel: 100% groene energie. Verder wordt er veel geïnvesteerd in energie-efficiëntie. Digitalisering speelt daarbij een grote rol. Denk aan voorspellend onderhoud van robots en door data-analyses voor efficiëntere productie.

GEBRUIK

De gemiddelde uitstoot met 40% per gereden kilometer verlagen, een flinke CO2-reductie in de gebruiksfase. Hoe? Door vol in te zetten op elektrificatie.

Minstens 50% van de wereldwijde BMW Group verkoop is in 2030 volledig elektrisch. De komende 10 jaar brengt BMW Group +/- 10 miljoen volledig elektrische voertuigen op de weg. Het gaat snel, eind 2021 zijn er vijf volledig elektrische modellen in het assortiment en in 2023 wordt het aanbod uitgebreid naar 13 volledig elektrische modellen.

Een andere zeer verantwoorde keuze, zijn de plug-in hybrides. Innovatieve technologieën zorgen voor zo weinig mogelijk uitstoot. Zo worden steden uitgerust met eDrive zones waar BMW plug-in hybrides automatisch overschakelen op de elektrische rijmodus.

De Brandstofmotoren van BMW Group behoren tot de schoonste en zuinigste motoren dankzij Efficiënt Dynamics. Mede daarom kwam de BMW Group vloot-CO2-Uitstoot ruim onder de EU doelstellingen.

** Full Operational Lease o.b.v. een looptijd van 48 mnd. en 10.000 km p.jr.