Warming-up op de Nürburgring

Eerste officiële presentatie nieuwe BMW X3 M en BMW X4 M

BMW M GmbH breidt het aanbod van high-performance modellen uit in het segment van de Sports Activity Vehicle (SAV) en Sports Activity Coupé (SAC). Het typerende high-performance karakter van BMW wordt doorgegeven aan twee BMW X-modellen waarvan de ontwikkeling reeds gestart is. Tijdens het DTM-raceweekend op de Nürburgring (7-9 september 2018) werd met de prototypes van de BMW X3 M en BMW X4 M getest op het circuit. Hiermee maken de gecamoufleerde pre-productiemodellen ook hun publieksdebuut, precies waar de dynamische rijkwaliteiten van de BMW X3 M en BMW X4 M worden geperfectioneerd. De Nürburgring is de vaste omgeving voor de voltooiing van het ultieme test- en tuningprogramma van het complete M-pakket, bestaande uit aandrijfsysteem, ophanging en aerodynamica.

Met grote luchtinlaten aan de voorzijde, specifieke M-details voor optimale aerodynamica en een uitlaatsysteem met vier uitlaatpijpen die geïntegreerd zijn in de achterbumper zijn de modellen al in een vroeg stadium van de ontwikkelingsfase voorzien van typische BMW M-kenmerken. Een technologisch hoogtepunt van de BMW X3 M en BMX X4 M is de nieuw ontwikkelde, hoogtoerige zescilinder-in-lijn motor met M TwinPower Turbo technologie.

Een ander deel van de ontwikkeling is de specifieke afstelling van de M xDrive-technologie die voor het eerst toegepast werd in de nieuwe BMW M5. Deze technologie zorgt bij de BMW X3 M en BMW X4 M voor een constante, superieure en prestatiegerichte overdracht van het motorvermogen naar de vier wielen. Verdere M-specifieke ontwikkeling van de intelligente vierwielaandrijving garandeert maximale tractie en maximale verdeling van het aandrijfkoppel voor buitengewone dynamische rijeigenschappen. De wisselwerking met het actieve M-achterdifferentieel resulteert bij de BMW X3 M en BMW X4 M in een ongeëvenaard bochtengedrag, maximale wendbaarheid en precieze besturing in deze competitieve klasse. "Met hun karakteristieke M-kenmerken zetten de BMW X3 M en BMW X4 M de nieuwe maatstaf op het gebied van rijdynamiek in hun segment", zegt Frank van Meel, President BMW M GmbH.

Met de ontwikkeling van de nieuwste modelvarianten betreedt BMW M GmbH wederom een nieuw segment. De BMW X3 M en BMW X4 M introduceren superieure rijprestaties, wendbaarheid en precisie in een Sports Activity Vehicle en Sports Activity Coupe in de middelgrote premiumklasse. Met de lancering van nieuwe en bijzonder aantrekkelijke voertuigconcepten zet BMW M GmbH zijn succesvolle strategie van dynamische groei consequent voort.